لباس نو نخرید
شاید این آمار که تولید یک عدد تی شرت و یا شلوار جین نیاز به حدود ۲ هزار لیتر آب دارد، برای مردمی که در دویست سال پیش زندگی می کردند زیاد وحشتناک نبوده است، اما برای ما که در عصر خشکسالی و کمبود آب های زیر زمینی به سر می بریم، این خبر بسیار هولناک می باشد. در این تکست خبری از
وبسایت آماتامد به بررسی اجمالی مضرات مد گرایی برای انسانها و محیط زیست می پردازیم.
این خبر زمانی وحشتناک تر می شود که بدانید برای تولید یک جفت کفش چرم، حدود ۸ هزار لیتر آب نیاز هست.
اگر بخواهیم به آلاینده ترین صنعت های جهان اشاره کنیم، قطعا صنعت تولید پوشاک در ردیف دوم قرار خواهد گرفت. این صنعت پولساز و جذاب، بعد از صنعت نفت آلاینده ترین صنعت موجود در جهان می باشد. به طوری که سالانه بیش از هزار تن لباس کهنه دور ریخته می شوند و با روش هایی همچون دفن و سوزاندن از بین می روند.
اما در این بین شرکت های فعال در حوزه مد و فشن با به کار گرفتن مدل های معروف مانند ورزشکاران، بازیگران و خواننده ها قصد دارند تا فرهنگ مد و به روز بودن که نتیجه آن خرید لباس های زیاد می باشد را در میان مردم نهادینه کنند.
میزان گاز گلخانهای که صنعت مد تولید میکند از مجموع میزان گاز گلخانهای صنعت کشتیرانی و هواپیمایی هم بیشتر است.
در این اوضاع فردی پیدا می شود به نام ندا سرمه که اتفاقا یک طراح لباس نیز هست، کمپینی به نام مد یا مصرف گرایی راه می اندازد که هم مورد استقبال مردم قرار می گیرد و هم مورد استقبال برخی از هنرمندان حاضر در جشن حافظ. این هنرمندان با لباس های که از قبل داشتند در این جشنواره حاضر شدند و لباس نو نخریدند.
او میگوید: پیشینه این کمپین از مقوله مد پایدار نشأت میگیرد که این روزها در کشورهای پیشرفته رواج بسیاری دارد. فستفشن ها مد را به شدت تحت تأثیر قرار دادهاند، به صورتی که اگر ما دائم خرید نکنیم و لباس جدید نپوشیم از مد جا میمانیم. همین موضوع باعث میشود که تولیدکنندگان، کیفیت محصول را فدای مد روز بکنند و فقط به فکر ترغیب مردم برای خرید کردن بیشتر باشند.
این طراح معتقد است: متاسفانه مردم ما درباره خرید کردن آگاهی کافی ندارند. مزونداران و طراحان از سلبریتیها و بلاگرها به عنوان الگوی مصرف استفاده میکنند و ما را در جو خرید کالا قرار میدهند و در این فضای جوزده ما اصلاً فکر نمیکنیم که آیا اصلاً این محصول برای ما مناسب هست یا نه؟
آیا جنس و قیمت این محصول با هم تناسب دارند یا نه؟ کمد خانه بسیاری از ما انباشته از لباسهایی است که آنها را مصرف نمیکنیم و تبدیل به زباله شدهاند. خیلی وقتها برای تسکین خودمان این لباسها را به نیازمندان میبخشیم؛ بدون اینکه از خودمان بپرسیم این لباس مورد نیاز این افراد هست یا خیر!
اگر از خواندن این تکست خبری در وبسایت آماتامد لذت برده اید، لطفاً در بازنشر آن با ذکر منبع بکوشید.